Суми Інформ

В одному з ліцеїв Одеси сталося самогубство

В одному з ліцеїв Одеси сталося самогубство
196061 ПЕРЕГЛЯДІВ

У місті Одеса сталася страшна трагедія, яка зруйнувала життя цілій сім'ї. Учень ліцею "Олімпієць" скоїв самогубство прямо у навчальному закладі.

Про трагедію повідомили анонімно в один із Telegram-каналів міста. І вже трохи пізніше підтвердження надійшло й від директора департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олени Буйневич. Також про цю подію опубліковано мінімальні відомі деталі й Національною поліцією Одеської області.

Підлітка 15-и років знайшли вранці у вбиральні. Він був у зашморгу без ознак життя. Виявила таку страшну "знахідку" педагогиня закладу. Після цього на місце були викликані поліцейські, проте єдине, що вони змогли зробити – це встановити ознаки самогубства.

Користувачі соціальних мереж, які були знайомі з хлопцем, повідомляють, що ймовірною причиною суїциду став булінг. Не дивлячись на те, що він намагався бути зручним для всіх, допомагати всім і всюди, його цькували, адже він з неповної сім'ї. Його мати зловживає алкоголем, батька взагалі немає. Щоб менше проводити часу вдома, він максимально перебував у школі. І там його робили винуватим у всьому.  Однокласники знущалися, педагогічний колектив цього не помічав. В якийсь момент хлопець вирішив не звертати увагу, але булінг зробив свою справу. Підліткова психіка не витримала.

Знайомі хлопця також говорять і про те, що до цього у нього вже буде спроба накласти на себе руки. Він намагався вистрибнути з вікна. Тоді його вчасно зупинили. Але цього разу зупинити було нікому.

В обласному департаменті освіти та науки відхрещуються від булінгу, як головної причини. Виправдовують це тим, що фізично хлопець був розвинутим і міг постояти за себе. Проте насправді фізичне здоров'я ні до чого в питаннях цькувань, адже якою б сильною не була людина, ніхто не знає, як це руйнує психіку.

Наразі дані щодо трагедії внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Стаття, за якою проходить справа - 115, частина 1. Але з поміткою "самогубство". Всі обставини вказують саме на це. Проте деталі справи з'ясовуються.

Зі школярами та педагогами працюють психологи. І нагадують, що булінг треба вміти помічати. Він руйнує психіку, людина, що потерпає від цькувань, потребує допомоги. І важливо говорити зі своїми дітьми. Так, вчасно помітивши, можна навіть врятувати життя.

Мої відео