Суми Інформ

АКЦІЇ ПРОТЕСТУ В ЦЕНТРІ КИЄВА. ЩО ВИМАГАЮТЬ МІТИНГУВАЛЬНИКИ?

АКЦІЇ ПРОТЕСТУ В ЦЕНТРІ КИЄВА. ЩО ВИМАГАЮТЬ МІТИНГУВАЛЬНИКИ?
391161 ПЕРЕГЛЯДІВ

1 грудня 2021 року на Майдані Незалежності відбулися акції протесту. Спочатку  було розпочато протест прихильників «Save ФОП», сотні людей зібрались під стінами Верховної Ради.  А вже о 19.00 відбувся мітинг на столичному Майдані. Головною ціллю такого зібрання стала вимога відставки Андрія Єрмака – голови Офісу президента.

Початок акції протесту на Майдані Незалежності розпочався з урочистого виконання державного гімну. Її організаторами стали організації: Національний корпус; Рух опору капітуляції та Демсокира.

В руках мітингувальників були державні прапори, плакати та прапори громадських організацій. «Досить зради», «Тікай з ОП», «Україна зради не терпить»,- надписи на плакатах.

Дана акція мирна, наголосили учасники акції протесту.

Також, під час мітингу, відбувся виступ Кіри Рудик – голови партії «Голос» та журналіста Юрія Бутусова.

Рудик заявила: “Ми вимагаємо справедливого розслідування справи вагнерівців, ми вимагаємо, щоб винні були покарані”.

Через заплановані мітинги, 1 грудня рух транспорту вулицями урядового кварталу та Хрещатиком було перекрито. До того ж поліція проводила перевірку металодетектором всіх хто проходив на Майдан.

В зв’язку з усіма подіями, також в урядовому кварталі  було посилено заходи безпеки. За правопорядком вийшли стежити більш ніж 4,5 тисячі поліцейських.

Раніше, 21 листопада, у День гідності та свободи, також відбулася акція протесту. Її організаторами стали: Демосокира та Рух опору капітуляції. Вже тоді мітингувальниками була висунута вимога щодо відставки керівника Офісу Президента - Андрія Єрмака. У разі ж невиконання цієї вимоги, пообіцяли вийти на чергову акцію протесту.

 

 

Мої відео