Суми Інформ

СПІЛЬНИЙ ЦЕНТР З КОНТРОЛЮ ТА КООРДИНАЦІЇ ПИТАНЬ ПРИПИНЕННЯ ВОГНЮ ТА СТАБІЛІЗАЦІЇ ЛІНІЇ РОЗМЕЖУВАННЯ СТОРІН

СПІЛЬНИЙ ЦЕНТР З КОНТРОЛЮ ТА КООРДИНАЦІЇ ПИТАНЬ ПРИПИНЕННЯ ВОГНЮ ТА СТАБІЛІЗАЦІЇ ЛІНІЇ РОЗМЕЖУВАННЯ СТОРІН
400878 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українська сторона СЦКК продовжує інформувати громадськість про факти порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.  

Окупанти продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті у рамках Тристоронньої контактної групи та здійснюють систематично обстріли населених пунктів, розташованих на підконтрольному боці біля лінії зіткнення.

  

Четверту добу поспіль збройними формуваннями РФ не припиняється обстріли населених пунктів застосовуючи артилерію калібру 122 мм, мінометів 120 мм та 82мм.

Так, внаслідок обстрілів МАР`ЇНЦІ було пошкоджено два приватні будинки по вулиці Перемоги та по вулиці Прокоф’єва зруйновано повністю лінії електромережі, що призвело до відсутності електроживлення біля 300 будинків.

У НОВОЛУГАНСЬКЕ пошкоджено будинок на вулиці Вишнева.

В селищі ЗАЛІЗНЕ збройними формуваннями РФ зруйновано будинок на вулиці Чехова. Осколки від мінометних обстрілів калібру 120 мм майже повністю зруйнували дах будинку.

По населеному пункту КАТЕРИНІВКА противник застосував стрілецьку зброю,  внаслідок чого пошкоджено будинок на вулиці Піонерська.

 

Загалом з 17.02.2022  противник здійснив у бік ЗС України 6083 обстрілів із забороненого Мінськими домовленостями озброєння, використав при
цьому 2997 од боєприпасів, у тому числі для:

танку – 29 од;

артилерії калібру 152 мм – 71 од;

артилерії калібру 122 мм – 815 од;

мінометів калібру 120 мм – 1562 од;

мінометів калібру 82 мм – 549 од.

 

Задокументовані наслідки обстрілів населених пунктів Українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін передані до спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

 

Мої відео