Суми Інформ

Російське вторгнення в Україну : Буряти з чеченцями влаштували перестрілку один з одним, а у Скадовську російські військові знов планують кадрові зміни.

Російське вторгнення в Україну : Буряти з чеченцями влаштували перестрілку один з одним, а у Скадовську російські військові знов планують кадрові зміни.
350505 ПЕРЕГЛЯДІВ

⚡️ Новини війни. Буряти з чеченцями влаштували перестрілку один з одним, а у Скадовську російські військові знов планують кадрові зміни. 

▪️Під Чорнобаївкою на Херсонщині сталася перестрілка між бурятами та чеченцями. Повідомляється, що участь в інциденті взяли по 50 осіб із кожного боку.  Буряти образилися, що їх постійно женуть на передову, тоді як чеченці кадирова постійно перебувають у тилу. Ще одна причина – нерівномірність розподілу награбованого. Все найласка від мародерства отримують ті ж чеченці. Точна кількість поранених та загиблих наразі невідома.

▪️ Держкордонслужба заборонила громадянам у Сумській та Чернігівській областях наближатися до кордону ближче, ніж на 1 км вдень та на 20 км вночі. Про це речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко повідомив в ефірі національного телемарафону.

▪️ У Запорізькій області російські військові взяли в полон двох британців, які надавали гуманітарну допомогу в Україні. Іноземці намагалися допомогти матері з двома дітьми виїхати з населеного пункту, який перейшов під контроль російських загарбників. Однак на блокпосту їх зупинили окупанти. Жінку росіяни звинуватили у "допомозі британським шпигунам". Подальша доля іноземців наразі не відома.

▪️На Херсонщині військові РФ готують чергову фейкову картинку для пропагандистського телебачення і намагаються загітувати ветеранів та дітей війни долучитися до святкування 9 травня.

▪️ Посол США при ОБСЄ Майкл Карпентер попередив, що рашисти можуть організувати на тимчасово окупованих територіях «псевдореферендуми» та вдатися до насильницького переселення місцевих жителів на росію чи ОРДЛО, пропустивши їх через фільтраційні табори.

▪️ На Одещині продовжуються контрдиверсійні заходи. Корабельне угруповання рф контролює північно-західну частину Чорного моря, блокуючи судноплавство. Загроза ракетних ударів з моря залишається високою. Також імовірна атака стратегічною авіацією.

▪️ У Скадовську російські військові мають намір представити свого так званого "керівника" району – перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

▪️У Хотінській селищній ОТГ російський літак обстріляв некерованими авіаційним ракетами територію України. За словами голови Сумської ОВА Дмитра Живицького прикордонники Сумського загону почули гул двигунів з боку російського кордону, після чого побачили пару Мі-8. Один з вертольотів здійснив кілька пусків некерованими авіаційним ракетами по території України. Постраждалих немає.

▪️ Після обстрілу жилого будинка в Києві затримали двох ймовірних коригувальників. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

Фото: Хотінська селищна ОТГ. Наслідки обстрілу російським літаком.

Теги: Російське вторгнення в Україну, stoprussia, closethesky
Мої відео