Суми Інформ

KAVA співачка у своїй новій пісні «Memories» розповіла про біль війни

336800 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

У своїй новій пісні «Memories» співачка KAVA розповіла про біль війни

Українська співачка KAVA випустила нову пісню у жанрі поп-денс. Композиція під назвою «Memories» присвячена важливим подіям, що відбуваються в Україні. У ній вона розповіла про жахи війни та біль, які викликають бойові дії у кожного з нас. Пісня об’єднала у собі серйозну тему з життєстверджувальним танцювальним ритмом та сучасним аранжуванням. Разом з тим у ній присутні, притаманна творчості співачки, глибока мелодійна лірика.

Сама співачка назвала «Memories» піснею-памяттю. Адже вона нагадує, які жахи й страждання пережили та продовжують переживати українці. Червоною лінією крізь текст пісні проходять рядки «And I wanna save, And I wanna live». Вони виконують функцію своєрідної молитви або мантри, чим перетворюють танцювальний, на перший погляд, сучасний трек у глибокий твір, сповнений надії на щасливе майбутнє. Поєднуючи у своїй пісні текст українською та англійською мовами, KAVA тим самим підкреслює, що майбутнє України – у співдружності з цивілізованими європейськими державами.

Співачка зізналася: У трек «Memories» я вклала віру в нашу перемогу та любов до України. Мені, як і більшості жінок, в цілях безпеки довелося виїхати з України до Європи. В тузі за близькими та рідною країною я написала пісню «Memories». Як для всіх українців, мені важливо репрезентувати в Європі себе як українку, тому жовто-блакитна стрічка, що з’являється в кліпі, – це не просто реквізит для відео, це мій талісман, який я привезла у своїй тривожній валізі з України та не знімаю вже довгий час».

Перебуваючи у Європі, KAVA зняла щемливе відео на цю пісню. У ролику виконавиця ходить по вулицях однієї з європейських країн, тримаючи у руках привезену з України тривожну валізу, і шукає прихисток на новому місці. Ця сцена стала уособленням пошуку нового життя та безпеки для багатьох українських жінок, які в один день перетворилися на біженок. У кінці, не витримавши напруги й горя, героїня відео робить вчинок, який символізує початок нового вільного життя без страху і болю – викидає валізу.

«Memories» – це пісня, написана від лиця дівчини, що переживає втрату дому. Але я вірю в те, що моя пісня зможе допомогти багатьом дівчатам знайти тимчасовий дім в інших країнах, не зупинятися на шляху будь-яких перешкод, не здаватися й пишатися тим, що ми з України». Так підсумувала свою ідею KAVA.

 

 

 

 

Мої відео