Суми Інформ

115-а бригада ЗСУ: навіть у безпосередній близькості до ворога наші захисники не втрачають оптимізму і впевненості у перемозі

275791 ПЕРЕГЛЯДІВ

Щодня наші бійці у різних батальйонах і бригадах жертвують своїми життями заради майбутнього України. Щоб підтримувати наш бойовий дух, важливо спілкуватися з військовими та допомагати їм, наскільки це можливо. 115-а бригада ЗСУ – підрозділ, який на власному досвід неодноразово відчув, що таке жорсткі атаки рашистів артилерійські обстріли, та, відповідно, безпосередня загроза з боку окупантів. Військові відповіли на запитання і розповіли про те, що було найважчим та які очікування від продовження війни вони мають.

Олександр – один з бійців 115-ї бригади ЗСУ

Він перебуває на позиціях з 15 серпня. Наразі бійці 115-ї перебувають в одній з найнебезпечніших зон фронту. За цей час Олександр особисто пережив декілька серйозних атак. На момент фільмування відео рашистські позиції розташовувалися приблизно у 50 метрах від українських бійців, одразу за посадкою, з-за якої й відбувалися періодичні атаки ворога. Постійно, навіть коли немає безпосередніх атак на батальйон, військовим чути звуки стрільби з боку орків та відповіді з боку ЗСУ. Під час запису відео з Олександром стрільба майже не припинялася, що доводило, що 115-а бригада ЗСУ продовжує нести службу у безпосередньому наближенні до ворога з щоденним ризиком для життя 

Ближні контакти, за словами воїна, бувають нечасто, але також регулярно. Однак на сусідніх позиціях це трапляється частіше. Тож розслаблятися на фронті бійцям не можна ніколи.

На питання щодо впевненості та бойового духу у воїнів, Олександр запевнив, що кожен з них впевнений у нашій перемозі: орки не пройдуть, у цьому ніхто не сумнівається. Всі у бригаді патріоти, іншого просто не може бути у війні з загарбниками.

Дуже важливою для бійців 115-ї бригади ЗСУ є мотивація до боротьби з ворогом і звільнення захоплених територій

Щодо матеріальної частини служби зауважень немає: харчування достатньо хороше і різноманітне, доставляють їжу вчасно, все хорошої якості й свіже. Якісна питна вода – також не проблема, попри особливості розташування бригади. Загалом відносно постачання всього необхідного військові скарг не мають з самого початку повномасштабного вторгнення, не змінилося це і через пів року.

Поцікавившись станом здоров’я бійців, запитав, чи немає хвороб, чи якихось побажань у плані охорони здоров’я. Олександр відповів, що у бригаді немає хворих солдат, ніхто не залишається без медичної допомоги у випадку необхідності. Військовослужбовці повідомляють медиків, якщо мають випадки захворювань та неналежного чи несвоєчасного лікування.

Все буде Україна, і перемога дуже близька, впевнений Олександр, і вся 115-а бригада ЗСУ не сумнівається у цьому. Бійці готові воювати скільки завгодно, вони довіряють своєму керівництву та допомагають один одному, підтримуючи у складних умовах. До підрозділу приходили лише патріотичні, абсолютно вмотивовані та відповідальні добровольці. Навіть не бувши фаховими та досвідченими військовими, вони не чекають, аби керівництво чи хтось інший брали на себе всю небезпечну роботу. Бійці ініціативні, відповідальні та безстрашні. Кожен готовий відповідати за свої дії та кожного дня самовіддано боротися з ворогом, зокрема якщо доведеться робити це на максимально близькій відстані. 

Всі новини на фейсбук сторінці 115-ї бригади ЗСУ.

Теги: 115 бригада ЗСУ, Вірю в ЗСУ
Мої відео