Суми Інформ

Які пріорітети у секторальної робочої групи з інфраструктури, яка працює над Планом України

Які пріорітети у секторальної робочої групи з інфраструктури, яка працює над Планом України
338455 ПЕРЕГЛЯДІВ

“У рамках програми Ukraine Facility перед нами стоїть важливе завдання з відбудови та розвитку інфраструктури. Серед наших пріоритетів — розбудова якісної транспортної системи, інтегрованої до єдиної мережі ЄС, зростання її пропускної спроможності, а також впровадження єдиних європейських стандартів регулювання галузі. Будемо раді почути й врахувати конструктивні пропозиції від бізнесу та експертів”, — заявив заступник Міністра економіки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олексій Соболев.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Мова йде про зустріч секторальної робочої групи з інфраструктури в рамках роботи над Планом України для реалізації програми Ukraine Facility та розробки галузевих стратегій розвитку. До роботи групи залучені представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Діяльність групи координується Міністерством економіки України за аналітично-консалтингової підтримки Київської школи економіки та модерується EY Україна. Під час зустрічі вони представили пріоритетні напрямки роботи над Планом. Окрім цього, представники Уряду та бізнесу обговорили організаційні питання роботи групи, залучення додаткових інвестицій в сектор, технологічного розвитку, переспрямування основних транспортних потоків для експортних галузей, сертифікації продукції та ліцензування компаній, а також розвитку спільних проєктів у сфері інфраструктури. 

“Працюємо над оновленням Національної транспортної стратегії України до 2030 року. Вона була ухвалена ще до повномасштабної війни, тому важливо зараз її актуалізувати з урахуванням наслідків збройної агресії росії. Адже транспортна і логістична інфраструктура однією з перших потрапила під ракетні атаки та бомбові удари російської армії. Важливо врахувати всі виклики в умовах війни і повоєнного  відновлення України. Національна транспортна стратегія також буде вдосконалюватися з урахуванням стандартів безбар’єрності та синхронізації з транспортною системою Євросоюзу”, — зазначив Директор Департаменту стратегічного планування та регіональної політики Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України Дмитро Турчак.

Під час обговорення учасники приділили особливу увагу розвитку альтернативних транспортних коридорів, мережі екологічно чистого громадського транспорту, а також повноваженням регуляторних органів у процесі впровадження європейських норм законодавства. 

“Ми раді, що до обговорення секторальної стратегії розвитку активно долучається бізнес. Запрошуємо учасників обговорення надсилати свої пропозиції”, — підкреслила Директор Команди підтримки реформ при Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України Ірина Кошель-Репневська.

У Міністерстві наголошують, що напрацювання групи будуть використані для формування стратегічних документів розвитку галузі та включені до Плану України, робота над яким триватиме до 31 жовтня. 

Додається, що створення секторальних робочих груп є однією з активностей проєкту Good Governance Fund «Економічний хаб: ефективна політика управління публічними фінансами та візія зростання», який реалізується за підтримки уряду Великої Британії (UK Aid). Імплементаторами проєкту є Abt Britain та Київська Школа Економіки.

Нагадаємо, що раніше Міністерство економіки повідомляло про розробку Національну стратегію протимінної діяльності, яку планують закінчити вже у кінці цього року. Ба більше, до кінця першого кварталу 2024 року планується розробити деталізовану Національну програму.

Мої відео