Суми Інформ

Генсек НАТО Столтенберг висловлює стурбованість можливістю десятилітнього конфлікту з Росією.

Генсек НАТО Столтенберг висловлює стурбованість можливістю десятилітнього конфлікту з Росією.
266107 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг вважає, що у разі перемоги Росії в Україні російська агресія може поширитися на інші країни, тому членам НАТО потрібно активно готуватися до можливої конфронтації.

Про це керівник НАТО Столтенберг заявив в інтерв'ю Welt am Sonntag, яке цитує портал німецького телерадіомовника n-tv.

Генсек НАТО висловив думку, що Альянс повинен "підготуватися до конфронтації (з Росією. – Ред.), яка може тривати десятиліттями", а тому його членам потрібно швидше розширювати свою оборонну промисловість.

"Якщо Путін переможе в Україні, немає жодних гарантій, що російська агресія не пошириться на інші країни", – попередив він.

Для стримування російської агресії, на думку Столтенберга, потрібно й далі підтримувати Україну та інвестувати у військовий потенціал НАТО, позаяк Росія вже готує свою економіку до тривалої війни.

"Нам потрібно швидше відновити і розширити нашу промислову базу, щоб ми могли збільшити поставки в Україну і поповнити наші власні запаси. Це означає перехід від повільного виробництва в мирний час до швидкого виробництва, як це необхідно під час конфлікту", – пояснив генсек Альянсу.

 

Мої відео