Суми Інформ

Уряд Індії впроваджує проєкт з будівництва трьох заводів для виробництва напівпровідникових інтегральних мікросхем

Уряд Індії впроваджує проєкт з будівництва трьох заводів для виробництва напівпровідникових інтегральних мікросхем
233391 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уряд Індії впроваджує проєкт з будівництва трьох заводів для виробництва напівпровідникових інтегральних мікросхем на суму близько 15 мільярдів доларів. Цю інформацію оголосив прем’єр-міністр Нарендра Моді під час церемонії закладання фундаменту нових підприємств, яка відбулася в онлайн-форматі. Моді заявив про наміри прискорити виробництво індійських напівпровідників і обіцяв, що Індія невдовзі стане визначальним гравцем у цьому високотехнологічному секторі.

Головним підрядником проєкту стане одна з провідних промислових груп Індії - Tata Group, яка має в своєму складі компанії з різних сфер, включаючи зв'язок, інформаційні технології, машинобудування, виробництво матеріалів, енергетику та інші. За планами, Tata Group разом з тайванським виробником чипів побудують фабрику з виробництва мікросхем у штаті Гуджарат. Цей завод стане першим у Індії об'єктом, де будуть виготовляти напівпровідники. Ще одна компанія з Tata Group побудує завод зі складання та випробування напівпровідників у штаті Ассам.

Додатковий завод для складання та випробування чипів буде створений індійським виробником електрообладнання CG Power and Industrial Solutions Limited разом з японською компанією Renesas Electronics, також у штаті Гуджарат. За розрахунками уряду Індії, загальні інвестиції в ці три проєкти складуть понад 1,25 трлн рупій або приблизно 15 млрд доларів.

Мої відео