Суми Інформ

За співпрацю з окупантами судитимуть «виконуючого обов’язків директора Володарського районного будинку культури»

За співпрацю з окупантами судитимуть «виконуючого обов’язків директора Володарського районного будинку культури»
322512 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Лівобережної окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що у листопаді 2022 року                      39-річний директор будинку культури селища Нікольське Маріупольського району пішов на співпрацю з окупаційною владою рф.

 

Погодившись із загарбницькою політикою держави-агресора, чоловік обійняв псевдопосаду виконуючого обов’язків директора того ж закладу, якому окупанти присвоїли статус районного та підпорядкували «Володарській адміністрації».

 

Перебуваючи на вказаній посаді, він організовує святкові заходи та популяризує серед місцевого населення ідею «руського миру». Крім того, бере участь у підготовці політичних зборів, з’їздів партій квазіреспубліки та рф.

 

Наразі обвинувачений перебуває у розшуку.

 

За добровільне зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, чоловіку загрожує 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

 

Лівобережна окружна прокуратура

Мої відео