Суми Інформ

ТОП-10 популярних напрямків для відпочинку в Україні

ТОП-10 популярних напрямків для відпочинку в Україні
9129 ПЕРЕГЛЯДІВ

У компанії Google проаналізували, які місця для літньої відпустки шукають українці цього року. Виявилося, що інтерес до подорожей щотижня зростає мінімум на 6 відсотків. Такі дані оприлюднила пресслужба Google Україна на офіційному сайті компанії.

Цього року пандемія коронавірусу кардинально змінила плани на відпустку. Та якщо у квітні українці геть не розуміли, чи зможуть взагалі кудись поїхати, то в липні все більше людей шукають варіанти літнього відпочинку всередині країни. Це підтверджують і пошукові запити.

«Кількість запитів щодо проживання (готелі, апартаменти і т.п.), почала знижуватися в лютому і впала на 44% у квітні в порівнянні з тим же періодом минулого року, — зазначають у компанії. — У той же час, коли країна почала послаблювати обмеження на поїздки, це позначилося і на пошуку — інтерес українців до подорожей почав відновлюватися з кінця квітня в середньому на 6% щотижня».

Загалом пошуковий інтерес в червні виріс на 46% у порівнянні з квітнем і наразі практично досяг докарантинного рівня.

Щодо найпопулярніших місць в Україні, ТОП-10 напрямків має такий вигляд:
1. Коблево
2. Лазурне
3. Затока
4. Бердянськ
5. Одеса
6. Приморськ
7. Урзуф
8. Білосарайська коса
9. Київське море
10. Кирилівка

Варто зазначити, що українці почали цікавитися незвичними видами туризму. Наприклад, пошукові запити, пов'язані з агротуризмом, зросли на 44% в червні 2020 року порівняно з червнем минулого року. Екотуризм — 46% зростання у порівнянні з минулим роком. При цьому інтерес до гарячих турів в порівнянні з аналогічними періодом минулого року впав на 83%, до екскурсійних турів — на 56%.

Теги: туризм,відпочинок,Україна,літо,відпустка
Мої відео