Суми Інформ

Чемпіонат світу з триатлону: Вікі Холланд в Гамбурзі і програна Олімпіада

Чемпіонат світу з триатлону: Вікі Холланд в Гамбурзі і програна Олімпіада
23939 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поки усі чекали звукового сигналу, що означає старт, Вікі Холланд повернулася від сяючого Коралового моря до своїх товаришів по триатлону.

«Я пам'ятаю, як говорила іншим дівчатам навколо мене: «Можливо, нам не вдасться зробити це знову протягом довгого часу, так що давайте максимально використовувати це», - сказала Вікі. Вона виграла березневий етап Кубка світу з Мулулаба, її виснажливі зимові тренування принесли плоди через чотири місяці після очікуваного старту Олімпійських ігор в Токіо.

Відразу після гонки, в зв'язку з ростом числа випадків коронавірусу у всьому світі, Міжнародний союз тріатлоністів (ITU) призупинив спорт до 30 квітня. У той час це здавалося драматичним. Це було недостатньо рішуче. Тільки в ці вихідні знову змагаються елітні тріатлоністи світу. Ті, хто можуть і хочуть, знаходяться в німецькому місті Гамбурзі на єдину "живу" гонку Світової серії. Менш ніж за два тижні ITU перетворив Гамбург в разовий чемпіонат світу. Однак підхід Холланд більш стриманий, ніж у Гранд-фіналі.

«Для мене це не схоже на чемпіонат світу. Мало хто зі спортсменів відчувають те ж саме. Це круто, що я можу брати участь в гонках, і я дійсно вдячна ITU і Гамбургу за те, що вони влаштували гонку. Але мені здається неправильним вважати це чемпіонатом світу, коли так багато спортсменів по всьому світу не отримали належного результату. На мене немає тиску. Я збираюся брати участь в гонці з усіх сил, що у багатьох відношеннях є таким же відношенням, яке я мала на Мулулаба, коли ми знали, що все назріває» - розповіла Вікі Холланд. 

Чинна чемпіонка Кеті Заферес приїхала з США. Флора Даффі, дворазова переможниця з Бермудських островів, в стартовому списку. Співвітчизники Голландії Джесс Лермонт і Джорджія Тейлор-Браун, які посіли друге і третє місця в світі, теж там. Інших, включаючи колишнього сусіда по будинку Голландії і торішнього переможця гамбурзької гонки за межами Стенфорда, - немає. Оскільки обмеження в різних країнах розрізняються, важко передбачити, в якій формі будуть знаходитися поля в суботній гонці.

«Багатьох спортсменів по всьому світу це не вразило», - сказав Холланд.

«Я не здивуюся, якщо ми закінчимо з несподіваним переможцем - той, хто витратив найбільше часу на тренування під час карантину і впорався з нею краще за всіх. Це дуже дивна ситуація, коли практично все поле не брала участі в гонках разом».

Це також може бути той, хто найкраще справляється з власними обмеженнями гонки. Маски необхідно надягати перед гонкою, звичайні брифінги спортсменів тепер проводяться віртуально, і спортсменам рекомендується бути «самодостатніми», маючи менше допоміжного персоналу. Наречений голландки Рис Дейві також є її тренером. Однак, не маючи доступу до місця забігу в день забігу, він залишається в будинку недалеко від Бата, складаючи компанію їх собаці Вінні.

«Як досить досвідчена спортсменка, я не дуже засмучена перспективою поїхати на гонку самостійно», - додала вона.

«Якщо щось піде не так перед гонкою, є ще люди, які допоможуть вам, але насправді в день гонки ми все одно досить самодостатні, проводячи власні розвідки, розминку і підготовку до гонки. Я думаю, що все буде добре».

Ще більш серйозною психологічною проблемою, яку необхідно було подолати, була відстрочка Олімпійських ігор. Холланд говорить, що вона була «дійсно дуже спустошена», коли всього через 10 днів після її перемоги на узбережжі Квінсленда в березні прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе зробив заяву.

«У якийсь момент вам майже доведеться сумувати про гонку, в якій ви не збираєтеся брати участь, а Олімпіада - це не просто гонка - це величезна вершина кар'єри», - сказала вона.

«Я планувала, що минулий рік буде моїм останнім. Я близька до кінця моєї кар'єри. Було важко погодитися з тим, що вся ця робота не буде використана належним чином, і що я буду робити все це знову, з додатковим ускладненням, що полягає в тому, що стійки воріт не просто зсунули; їх прибрали з поля зору».

Вона сподівається, що Гамбург «поставить крапку в дуже дивному році». Потім, після цього фальстарту, вона знову почне останню, потенційно славну, главу своєї кар'єри.

Мої відео