Суми Інформ

У Жовтоводській виправній колонії людей незаконно тримали під вартою

У Жовтоводській виправній колонії людей незаконно тримали під вартою
21494 ПЕРЕГЛЯДІВ

Трьох засуджених, яким було пом`якшено покарання, не відправили до виправного центру. Службовим особам колонії, що не виконали рішення суду, загрожує до п`яти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

Майже з початку 2020 року троє засуджених, що відбували покарання у Жовтоводській виправній колонії № 26, мали б перебувати у більш м'яких умовах. Але колонія «не відпустила». Ухвалами Жовтоводського районного суду цим людям було замінено невідбуту частину покарання на більш м’яке — у вигляді обмеження волі. Відповідно, місцем відбування мав би стати виправний центр, а не колонія.

«Проте службові особи виправної колонії, порушуючи вимоги чинного законодавства, рішення суду щодо пом’якшення покарання не виконували, не етапували засуджених та понад визначені строки продовжували їх утримувати під вартою», — повідомляють у прокуратурі.

За умисне невиконання рішень суду та завідомо незаконне тримання під вартою посадовим особам колонії загрожує до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади.

Теги: Жовті Води,прокуратура,службові особи,незаконно,тримали під вартою
Мої відео