Суми Інформ

У Дніпрі відкрили першу бронзову мініскульптуру проєкту «Відчуй Дніпро»

У Дніпрі відкрили першу бронзову мініскульптуру проєкту «Відчуй Дніпро»
20447 ПЕРЕГЛЯДІВ

Біля Дніпровської міської ради з`явилась скульптура «Міст Олександра Поля». На ній зображена центральна частина Амурського мосту через річку Дніпро.

Проєкт «Відчуй Дніпро» — це історія Дніпра у бронзових мініскульптурах, що символізують історію міста. Метою проєкту є підвищення культурної та туристичної привабливості Дніпра. У цьому році планується встановлення ще 7 мініскульптур, присвячених історії міста Дніпра.Всі — до 15-ти сантиметрів заввишки. Проєкт реалізується завдяки Громадському проєкту «Бюджет участі».

Першою мініскульптурою, відкритою 12 вересня на честь Дня міста, став Амурський міст. Співавторка проєкту Ганна Самойленко зазначила, що виготовлена вона з бронзи львівським скульптором Романом Домашичем. І вже навіть з`явилося повір`я: якщо доторкнешся до цієї скульптури, обов’язково відкриєш для себе щось нове.

Згодом  місті з`являться залікова книжка студента біля Університету митної справи та фінансів, диригентська паличка біля філармонії ім. Когана, копія ракети КБ «Південне» біля планетарію. Перший катеринославський трамвай встановлять на розі вулиці січових Стрільців та проспекту Яворницького, скульптуру «Марафонець» — на Січеславській Набережній. Старий іудей оселиться на вулиці Європейській. З місцем розташування скульптури «Печиво «Дніпро»» поки не визначилися.


Теги: мініскульптури, Дніпро,Олександр Поль
Мої відео