Суми Інформ

У Дніпрі на лаві підсудних опинився слідчий поліції, який «проґавив» 2 мільйони гривень

У Дніпрі на лаві підсудних опинився слідчий поліції, який «проґавив» 2 мільйони гривень
41787 ПЕРЕГЛЯДІВ

Гроші були вилучені в банку під час обшуків, а коли суд постановив повернути майно власнику, з`ясувалося, що повертати вже немає чого. Поліцейський передав кошти третій особі, повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

До суду направлено обвинувальний акт відносно старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України.

Як встановило слідство, ще у 2014 році, розслідуючи кримінальне провадження, правоохоронці під час обшуку вилучили у приміщенні одного з банків понад 2 мільйони гривень. На той час обвинувачений був співробітником одного з відділень слідчого управління ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області, і саме він віддав гроші сторонній особі, спричинив збитки Фонду гарантування вкладників фізичних осіб, який був правонаступником та ліквідатором банку. Тож, коли суд постановив повернути вилучене майно власнику, грошей вже не було.

За службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам юридичної особи, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 2 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 4250 грн до 12750 грн або без такого.

Теги: гроші ,поліцейський,ДБР,суд,вилучили,банк
Мої відео