Суми Інформ

В Маріуполі поліція викрила мережу закладів з продажу фальсифікованої алкогольної продукції

159445 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поліцейські викрили групу осіб, які влаштували масштабний бізнес з продажу фальсифікованого алкоголю. Нелегальна підакцизна продукція реалізовувалася в 11 закладах міста. Загалом вилучено 250 літрів фальсифікату та 150 пляшок із акцизними марками з ознаками підробки.
Злочинну схему викрили оперативники та слідчі Центрального відділу поліції спільно зі співробітниками прикордонної служби під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури.
Постачання нелегальної спиртової продукції до міста налагодили двоє мешканців Маріуполя 43 та 36 років. До «бізнесу» було залучено ще сім співучасників – водії, що розвозили товар по торгівельним точкам та працівники закладів, де розповсюджувалася нелегальна алкогольна продукція.
Загалом поліцейські провели 18 санкціонованих обшуків у будинках та автівках фігурантів, складських приміщеннях та в 11 закладах торгівлі, де здійснювалася незаконна реалізація алкоголю.
Вилучено 250 літрів фальсифікованої горілчаної продукції, 150 пляшок з акцизними марками з ознаками підробки, 150 пачок безакцизних цигарок, грошові кошти, отримані незаконним шляхом – близько 55 000 гривень та 3 000 доларів, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи.
Слідство триває.
За фактом розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172 (Грубе порушення законодавства про працю), ч. 1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів), ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Максимальне передбачене покарання – від 3 до 7 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Мої відео