Суми Інформ

Дніпровські винахідники: маска для розпізнавання грипу та корона вірусу

Дніпровські винахідники: маска для розпізнавання грипу та корона вірусу
26947 ПЕРЕГЛЯДІВ

Команда шкільників-розробників компанії YOVi team розпочала новий проект захисної маски для обличчя, яка може розпізнати гострі респіраторні та вірусні захворювання.
Майбутній пристрій буде вміщувати собі наступні інструменти:
• Частота дихання
• Пульсоксиметр (медично-діагностичний прилад для вимірювання кисню в крові, температури тіла та частоту сердечних скорочень )
• Вимірювання температури повітря, атмосферний тиск та вологість повітря
Дані показники будуть вміщувати в собі інформацію першої необхідності по симптомах коронавірусу та грипу. Вся інформація буде оброблюватися та пересилатись на плату управління, яка під’єднана до телефона за допомогою bluetooth.
Команда в пошуках спонсорів для виготовлення пробної маски, Примірник потрібен команді щоб взяти участь у всесвітніх змаганнях з робототехніки - FIRST Robotics Competition в США.
Учасниця команди Марія Калиниченко, переможниця модуля "Екологія і Енергетика" благодійного освітнього проекту STEM is FEM, зазначила, що команда отримала таких успіх та славу завдяки підтримки батьків та усім вчителям, позашкільні проекти також входять в список мотивації.
"Я брала участь в чотирьох таких навчальних модулях благодійного освітнього проекту STEM is FEM, який спеціалізується на популяризації технічних спеціальностей серед українських дівчат. На одному з них я стала переможницею технічного конкурсу. Це допомогло мені відчути впевненість в собі, мотивацію рухатися далі, впевненість щодо того, що дівчина може бути в команді з робототехніки і взагалі працювати в STEM-галузі ", - зазначила Марія.
Ініціатор STEM is FEM, інвестор і IT-бізнесмен Сергій Токарєв розповідає головні секрети та причини початку розробки такого проекту:
«Сьогодні ще існують стереотипи про "чоловічі" професії . На жаль, до них відносять і багато STEM-напрямки. Ми намагаємося нівелювати ці стереотипи, показати, яких успіхів у цих напрямках можуть досягти дівчата і познайомити учасників з жінками, які вже їх досягли. Ми дуже щасливі за наших випускниць, які затверджуються в STEM і досягають успіхів»- з посмішкою говорив Токарєв.

Теги: наука,захисна маска,школа
Мої відео