Суми Інформ

Як Нацбанк України намагається захистити українців на період локдауну?

Як Нацбанк України намагається захистити українців на період локдауну?
105261 ПЕРЕГЛЯДІВ

Національний банк України вирішив прийняти заходів, які захистять не лише банки країни, а й малий та середній бізнес, які можуть постраждати у період локдауна, який за останніми даними триватиме з 8 до 24 січня 2021 року.

Голова Нацбанку Кирило Шевченко заявив: “Враховуючи розгортання епідеміологічної ситуації, ми вирішили продовжити ряд антикризових заходів і ввести нові для підтримки банківського сектора та економіки. Наші дії, з одного боку, дозволять знизити регуляторне навантаження на банки, а з іншого – подбати про ті галузі економіки та позичальників, які найбільше постраждають від посилених карантинних заходів”.

Найбільше це стосуватиметься клієнтів банків, які в період локдауну ризикують залишитись без доходу. Вони повинні будуть надіслати підтвердження того, що під час локдауна вони дійсно не малимуть змоги виплачувати позику. Аби захистити свій капітал та зменшити вплив останніх подій на бізнес Нацбанк вирішив провести реструктуризацію. Проте жодної комісії на неї наразі не передбачено.

Усі тестування для працівників банку також проводитимуться дистанційно. Для тих, хто має заборгованість, через “зелену” енергію будуть діяти правила дефолту. Все це планують провести до початку весни 2021 року. Тож краще готуватись заздалегідь.

Реструктуризація діятиме лише для тих, хто постраждав від карантину. Жодних інших причин немає. Крім того, через карантин припинені наразі всі планові перевірки до кінця цього календарного місяця.

За останніми даними, фінансовий сектор поки що успішно обходить усі труднощі, які виникають через кризу коронавірусу. Наразі Нацбанк перебуває у стабільному положенні та сприяє підтримці українського бізнесу та стабілізації економіки.

Мої відео