Суми Інформ

Закон про ремонти в історичних будівлях

Закон про ремонти в історичних будівлях
169632 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно виконком Дніпровської міської ради затвердив регуляторний акт "Умови опорядження та утримання фасадів будівель і споруд на території м. Дніпра в межах історичних ареалів і на об’єктах культурної спадщини поза межами історичних ареалів". Що це за закон, і навіщо він потрібен? А найголовніше, як він віддзеркалиться на мешканцях Дніпра та області.

Влада Дніпра вирішила, що годі нам знецінювати речі, які формують нашу історію. Адже, хто не знає минулого, той не має майбутнього. Чи не так? Тож нещодавно було прийняте рішення про початок реконструкції старих будівель, які мають певне історичне значення. Воно захищатиме первозданний вигляд пам’яток архітектури, аби зберегти спадок, який ми отримали від попередніх поколінь.

Багато таких будівель ще й досі залишаються жилими приміщеннями, проте всі ми розуміємо, що кожен робить свій побут зручним для себе. Тож на старих будівлях почали з’являтись різні кольорові квадрати та прямокутники для утеплення квартир. Крім того, дехто намагався прибудувати власний фасад до звичайного балкону. Тож аби це припинити влада встановила єдиний порядок оформлення документації з ремонту, реконструкції, консервації, реставрації та реабілітації фасадів житлових і нежитлових будівель, споруд, поводження з ними та їх елементами.

Що це означає? Тепер, перш ніж розпочати якісь фасадні роботи в історичних будівлях, необхідно спершу отримати дозвіл. Владою Дніпра забороняється створення “цар-балконів”, фасадів та ін. Також не дозволяється вивішувати на будівлю кондиціонери та будь-які кольорові фрагменти. Якщо ви хочете реконструювати будівлю, чи просто обкласти її пластиком, то це має зробити увесь дім одним кольором. Для тих, хто вирішить знехтувати цим проектом, передбачено кримінальне покарання.

Мої відео