Суми Інформ

11 унікальних роботів з Дніпра, яких створили школярі

11 унікальних роботів з Дніпра, яких створили школярі
169601 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно завершився фінальний етап змагань Noosphere Engineering Race. На теренах України це було перше змагання з робототехніки. Його створили на базі американських змагань VEX для дітей віком від 7 до 16 років. Організатори навіть не думали, що на їхні змагання подадуть заявки аж 400 учасників. Відбір пройшли лише 100. А у фіналі залишилось 11.

“Денис Яворський (13 років), Анастасія Комарь (13 років), Кирило Благодаров (12 років) виграли 3000 $, 2000 $ і 1000 $ відповідно. Один з переможців, 12-річний Кирило Благодаров розповів, що свій виграш 1000 $ планує витратити на подальше навчання робототехніці”. Розповідають організатори конкурсу.

На першому відбірковому етапі діти вирішували ребуси. Таким чинов організатори змогли обрати 100 найвинахідливіших учасників. Вони мали створити віртуальних роботів з трьома задачами у спеціальному симуляторі. Одне із завдань для роботів було рухатись по певній траєкторії та малювати сніжинку. Перемагає той, хто завершив швидше.

У фінали лишилося 11 учнів різного віку. Їм у подарунок віддали конструктор VEX IQ, який і став фінальним випробуванням. Діти мали створити реального робота із певним переліком програм. Наприклад, складати кубики, строїти башти. Проте використання інших інструментів дітям заборонялось. Тож вони працювали у рівних умовах.

Учасники вразили суддів своєю винахідливістю та вмінням створювати креативні речі. За прогнозами експертів: “До 2022 року фабрики і заводи встановлять близько 2 мільйонів автоматизованих юнітів і роботизоване обладнання. Про бум дитячої робототехніки ЗМІ заговорили ще на початку 2000-х. Noosphere бачить свою мету в тому, щоб українські школярі не тільки приєдналися до світових тенденцій, а й очолили турнірні таблиці всіх існуючих міжнародних чемпіонатів з робототехніки”.
Тож бажаємо нашим винахідникам найвищих звершень.

Мої відео