Суми Інформ

Збільшення пенсій для чорнобильців: пропозиції уряду

96823 ПЕРЕГЛЯДІВ

26 квітня 1986 світ сколихнула жахлива катастрофа. Відбувся спалах на Чорнобильській АЕС. На боротьбу із пожаром поїхало дуже багато людей. Постраждалих були не сотні і, навіть, не тисячі. Світ і досі не може оговтатись від того, що тоді сталось. Отож уряд України вирішив, що необхідно збільшити виплати тим, хто отримує пенсію, як постраждалий на ЧАЕС.

Під час засідання уряду пролунала думка про те, що люди такого статусу мають бути більш соціально захищеними. На їхню думку саме час вже планувати бюджет таким чином, аби мати змогу виділити 526,5 млн. на соціальні виплати. Ця сума необхідна країні на період з липня по грудень. Як будуть виводити гроші на наступні місяці Рада вирішить пізніше. Головне було зрозуміти, як це розпочати, а підбивати процес під розвиток країни будуть з годом.

Через індексацію пенсій у 2022 сума додаткових видатків становитиме 1,158 мільярда гривень на рік. У 2023 році – 1, 262 мільярда гривень. Так, це велика сума грошей, проте як вважає, якщо Кабмін правильно розподілити усі прибутки, то можна зробити ці виплати ще вищими. Тож чекаємо на рішення і проведення виплат. Та сподіваємось, що наступний рік принесе нам ще більше різноманітних поліпшень.

Мої відео