Суми Інформ

Нардепам доведеться сплатити по 30 мільйонів гривень за прогулювання!

Нардепам доведеться сплатити по 30 мільйонів гривень за прогулювання!
148533 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно були підбиті підсумки роботи Верховної Ради України за 2020 рік. Крім того, була зроблена перевірка даних про те, хто і як виконував свою роботу. Виявилось, що є депутати, які взяли участь у менше ніж 10% голосувань під час розгляду законопроєктів. Як виявилось, найбільш стабільно працювали нардепи від двох партій “Слуга народу” та “Європейська солідарність”. Усі інші поставилися менш відповідально до своїх обов’язків. Тож аби цього року схожої ситуації не сталося, Верховна Рада вирішила “зекономити” 30 мільярдів гривень на зарплатні тих, хто прогулював роботу.

Павло Фролов повідомив, що тепер за прогул засідань нардепи будуть платити державі з власної кишені. Якщо народний депутат не був присутнім на більше ніж 30% голосувань без поважної причини, то він отримує лише 42 тисячі своїх “депутатських”. Раніше такої практики не було, тож напевне тому нардепи й вирішили, що можуть розслабитись та прогулювати засідання. Проте у 2020 році завдяки цьому закону Україна зекономила аж 30 мільйонів гривень.

Тож тепер ніхто не зможе отримувати гроші “просто за те, що він нардеп”. Такої практики тепер чекати немає звідки. Депутатська робота, на думку Фролова, така сама відповідальна, як і будь-яка інша, тож чому хтось із депутатів має право не приходити на неї. Уявіть собі, якщо таке зробить лікар чи пожежний? Навряд його після цього залишать на роботі. Тож і нардепів час контролювати!

Нагадуємо, що цей законопроєкт було прийнято ще у 2019 році. Тож тепер пропуск вважається поважним тільки через певні підстави. Таких лише шість: тимчасова непрацездатність, підтверджена довідкою від лікаря, відрядження, що пов’язані з основним родом діяльності, відпустка, транспортні перешкоди, якщо їх підтвердили документально, отримання медпослуг, виконання доручень ВРУ. Всі інші причини вважаються недійсними.

Мої відео