Суми Інформ

“Коло довіри”. Невже Румунія, Молдова та Україна об’єднаються?

“Коло довіри”. Невже Румунія, Молдова та Україна об’єднаються?
156732 ПЕРЕГЛЯДІВ

12 січня новоспечена президентка Молдови завітала до України. Вона провела перемови з нашим президентом Володимиром Зеленським. Під час обговорення вони вирішили всі найбільш бентежливі для всіх проблеми та намітили нові шляхи до співробітництва. Так, ще залишилося певне коло питань, проте час ще є, а зустріч була далеко не остання, пообіцяли політики.

Одразу після України Мая Санду завітала до Румунії, де так само вдало провела перемовини з президентом. Після повернення до Молдови, жінка розповіла, що наразі хоче запропонувати цим трьом країнам створити коло довіри. Це допоможе їм не лише стати набагато сильнішими, а й допоможе почати розв'язувати спільні проблеми разом. Санду розповіла, що під час переговорів, вона змогла не лише відновити стосунки з сусідами, а й досягла певних успіхів у створенні ситуації підтримки. Тепер, на її думку, Україні, Румунії та Молдові просто необхідно створити єдиний об’єкт для роботи.

Так, Молдова і буде надалі підтримувати гарні стосунки з ЄС, проте не можна на думку нового президента ігнорувати й союз з сусідами. Попереднє правління не вважало за потрібним встановлювати тісні контакти з сусідами, з чим Санду категорично не погоджується. Хто як не сусіди, зможуть підтримати один одного та надати допомогу у будь-якому випадку? Саме тому жінка пропонує розглянути можливість створення “кола довіри” між Молдовою, Україною та Румунією. Вона з нетерпінням чекатиме відповіді обох країн. І у разі їхньої згоди буде рада зустрітись знов, проте вже не поодинці, а всі втрьох та з’ясувати всі обставини домовленостей. А поки нагадуємо, що під час попередньої зустрічі Володимир Зеленський домовився з Маєю Санду створити президентську раду. Тож чекаємо тісного співробітництва з нашим новим стратегічним партнером.

Мої відео