Суми Інформ

Макрон приїде до України. Що обговорюватиме президент Франції із президентом України?

Макрон приїде до України. Що обговорюватиме президент Франції із президентом України?
182504 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна розпочала свій 2021 рік із налагодження відносин між своїми країнами-союзниками. Спочатку ми провели перемовини з президентом Молдови, потім намагались налагодити відносини з Румунією, а зараз до нас прямує президент Франції. Вадим Омельченко, який наразі виконує роль посла України у Франції розповів, що вже скоро Еммануель Макрон відвідає Україну. Проте яка ж мета цього візиту і чи з’явиться у нас новий стратегічний партнер цього року?

За даними нашого дипломата, Макрон сподівається підписати низку угод з українським урядом, які сприятимуть більш тісній взаємодії України та Франції. Які саме контракти підпишуть політики, поки невідомо. Проте наймасштабнішим серед них має стати домовленість із французькою компанією Alstom. Завдяки цій угоді до України почнуть постачати електровізори. За словами Омельченко така угода допоможе нам зробити своє виробництво більш локалізованим.

"Справді, планується візит Макрона в Україну. Ми працюємо над цим кожен день: найбільше – над суттєвим наповненням порядку денного цього візиту". Такими словами завершив свою промову посол України.

А ми нагадуємо, що цьогорічна політика України спрямована на налагодження зовнішніх відносин з усіма країнами союзниками, які вбачатимуть двосторонній зв’язок. Ми намагаємось налагодити відносини із тими, хто багато років не був нашим партнером для того, аби мати міцний тил у будь-якому випаду. Також Україна намагається посилити свої позиції у НАТО та стати його частиною. І найважливішою перемогою для нас буде, якщо нам все ж таки вдасться налагодити відносини з окупованим Донбасом та з анексованим Кримом. Тож чекаємо на результати виконання плану, який політики склали собі на цей рік.

Мої відео