Суми Інформ

Озеро вийшло з берегів! Будьте обережні в парку Дніпра!

Озеро вийшло з берегів! Будьте обережні в парку Дніпра!
171286 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Дніпрі кілька днів поспіль були сильні опади. Вони спровокували вихід з берегів озера у парку імені Лазаря Глоби. Вода вийшла за межі берегів з боку проспекту Яворницького. Влада та комунальні служби Дніпра давно вже знають про те, що трапилось та не намагаються приховати інформацію від місцевих жителів.

Роботи над урівноваженням ситуації вже почалися. Служби перебувають на місці та намагаються врегулювати ситуацію, яка склалася. Як зазначає влада, парк усе одно збирались реконструювати. Тож в подальшому плануванні вони врахують все, що не врахували минулого разу. Вони намагаються прибрати наслідки якомога скоріше, проте поки просять людей триматися якомога далі від місця інциденту. Адже погода стає все гіршою та приборкувати її досить складно.

Михайло Лисенко, який відповідає за ЖКП Дніпра підкреслив: “Озеро в парку Глоби потребує реконструкції та чищення. Коли воно було запроєктовано, то використовувалося як дренажна система. Тобто, мало вміщати частину зливових стоків з верхньої частини міста, а потім через дренажні системи надходити в системи зливової каналізації. Так це відбувається і зараз, але через застарілу дренажну систему, яка була побудована 90 років тому, не все відбувається так, як би хотілося. Озеро потребує реконструкції. Там необхідно відкачати всю воду, провести глибокодонну чистку і замінити повністю дренажну систему на території парку Глоби”.

А поки парк намагаються привести до норми, ми нагадуємо, що скоро почнуться сильні морози. Тепла погода прийшла до нас ненадовго і знову полишає. Тому одягайтесь якомога тепліше і не забувайте про техніку безпеки. Ожеледиця – один із найнебезпечніших періодів, тож дивіться по сторонах, виходьте раніше з дому та не поспішайте. Краще запізнитись, ніж ніколи більше не прийти.


Мої відео