Суми Інформ

На вулицях Кривого Рогу відбувся марш з приводу Дня добровольця

На вулицях Кривого Рогу відбувся марш з приводу Дня добровольця
9101 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чотирнадцятого березня в місті Кривий Ріг військові та учасники антитерористичної операції пройшли вулицями міста. Цей святковий марш вони присвятили Дню добровольця. Він тягнувся від скверу Героїв до 95-ого кварталу. Військові завершили урочисту ходу біля народної стели пам'яті.

Свято Дня добровольця є символом становлення добровольчого руху України. Саме 14 березня 2014 року стався перший випадок створення організованої групи добровольців. В цей день 500 людей прибуло на полігон в Нових Петрівцях для формування першого добровольчого батальйону. Він був створений для участі в бойових діях на сході України.

17 грудня 2017 року Верховна Рада прийняла постанову про встановлення Дня українського добровольця. В цей день, 5 років потому, в місті Кривий Ріг козаки Інгульської паланки вирішили долучитись до святкової ходи, аби вшанувати героїв. Близько п'ятдесяти людей крокували містом. Також в марші брали участь учасники антитерористичної операції, представники “Правого сектору” та волонтери.

Колона людей, співаючи патріотичні пісні, несла синьо-жовтий стяг нашої держави. Марш стартував на Алеї слави, яка знаходиться на проспекті Миру біля Металургійного райвиконкому та закінчився біля народної стели пам'яті, яка знаходиться в 95 кварталі.

На чолі святкової ходи були кінні вершники та прапор України. Марш закінчився вшануванням загиблих в бойових діях урочистим покладанням квітів до народного меморіалу та хвилиною мовчання.

Мої відео