Суми Інформ

У рейтингу найгірших

У рейтингу найгірших
70013 ПЕРЕГЛЯДІВ


15 місце серед міст за якістю повітря та забруднення атмосфери.
Рейтинг у якому й не хочеться наближуватись до топ-20, але Київ на 15 місці за даними IQAir, а це помаранчева зона. Зараз в принципі країни зонують за рівнем захворілих, такі нові рекалії. І у двох ситуаціях омріяний колір – зелений. На разі, у реальному часі кожен бажаючий може відслідкувати ситуацію з забрудненням.

Основним осередком проблеми повітря- є автомобільний транспорт. Обсяги викидів збільшуються з кожним роком і дають 83% усіх шкідливих викидів в атмосферу. На разі, у повітрі більше 20 різних шкідливих домішок. Як стверджують фахівці Центральної геофізичної обсерваторії, висока концентрація діоксиду азоту в повітрі Києва, вдвічі перевищує норму, влітку цей показник може збільшуватися у п’ять-шість разів.

Всесвітня організація охорони здоров'я визначила, що майже 90% населення світу проживає у районах, рівень забруднення атмосферного повітря яких, перевищує допустимі рівні. Щодо українців, то згідно інфоргафіки, лідерами рейтингу стали Маріуполь та Дніпро, їх індекс забруднення атмосфери становить майже 18, це дуже високи рівень забруднення повітря. З відміткою в 14,5 на другому місці Одесса та Кам‘янське, які також увійшли до дуже високо рівню забруднення, а вже просто з високим рівнем, на третьому місці - Київ, в якого індекс забруднення дорівнює - 10.

Мої відео