Суми Інформ

В Офісі президента заявили про ефективність програми «5-7-9%», в Уряді так не вважають

В Офісі президента заявили про ефективність програми «5-7-9%», в Уряді так не вважають
85147 ПЕРЕГЛЯДІВ

Заступниця голови Офісу президента Юлія Ковалів заявила, що реалізація програми кредитування «5-7-9%» є ефективною. Нею скористалися 1755 компаній і вона доступна у 18 банках. Уряд вважає, що програма для підтримки бізнесу під час карантину малоефективна через карантин.
Юлія Ковалів, заступниця голови Офісу президента, вважає, що видані банками 3,3 мільярда гривень кредитів для 1755 компаній свідчать про ефективність державної програми «Доступні кредити 5-7-9%», запровадженої для підтримки бізнесу під час коронавірусу. У середньому це становить по 1,88 мільйона гривень на підприємство.
За даними чиновниці, найбільше коштів було надано сільськогосподарським підприємствам та підприємствам переробної промисловості.
Найбільше таких кредитів було оформлено у Харківській, Київській та Сумській областях, а сама програма доступна у 18 українських банках, зокрема ПриватБанку, Укргазбанку, Ощадбанку, Укрексімбанку, а також кількох приватних.
Варто зазначити, що в уряді вважають цю держпрограму малоефективною та шукають інші способи підтримки підприємців. Міністр розвитку економіки Ігор Петрашко вважає, що через карантин та припинення діяльності багатьох малих підприємств банки не можуть пересвідчитися у їхній фінансовій спроможності, тому й не видають кредити. А навіть коли видають, то цей процес затягується на тижні, а то й на місяці.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,Юлія Ковалів,програма 5-7-9,Ігор Петрашко
Автор: News Ukraine
Мої відео