Суми Інформ

ОАСК може скасувати реєстрацію партії Зеленського, у нього ж не збираються ліквідовувати ОАСК

ОАСК може скасувати реєстрацію партії Зеленського, у нього ж не збираються ліквідовувати ОАСК
77431 ПЕРЕГЛЯДІВ

Окружний адміністративний суд Києва може розпочати процес скасування реєстрації партії президента. Учора суддів викликали на допит до НАБУ, а в Офісі президента відмовляються розглядати питання його ліквідації
Громадянин звернувся до Окружного адміністративного суду Києва із позовом, згідно із яким, у разі ухвалення, Міністерство юстиції буде зобов’язане прохати суд позбавити партію «Слуга народу» реєстрації.
В ОАСК стверджують, що позивач вказав на те, що міністерство не виконує закон «Про політичні партії в Україні» та Положення про Міністерство юстиції. ОАСК не наводить обґрунтувань із позову, чому саме міністерство, на думку позивача, зобов’язане скасувати реєстрацію партії.
В той самий час Офіс президента у відповідь на запит журналістів щодо ліквідації суду через скандал із «плівками Вовка» заявив, що не може називати суддів винними, оскільки ще немає вироку, а ліквідувати суд не може, оскільки для цього немає законних підстав. Вмішуватися у розслідування, як стверджують в ОП, ані Президент, ані його Офіс не мають права і не збираються.
Учора НАБУ повторно викликало дев’ятьох суддів ОАСК, зокрема й голову Павла Вовка, на допити. У Бюро заявляють, що вони вже неодноразово переховувалися від допитів у відпустках та на лікарняних.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,Окружний адміністративний суд Києва,Слуга народу
Автор: News Ukraine
Мої відео