Суми Інформ

Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар зробили заяви після зустрічі в Києві

190631 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Наші переговори сьогодні були предметними – для обох наших країн. 

Перше – безпекова й політична взаємодія. 

Друге – Формула миру. Я вдячний Ірландії за підтримку Формули. Ірландія вже допомагає реалізувати конкретні пункти Формули. Зокрема, це стосується пункту про справедливість, тобто про притягнення до відповідальності всіх винних у злочинах війни та політичних і військових керівників Росії за саму агресію. 

Третє. Я вдячний Ірландії за підтримку України на шляху європейської інтеграції. Розраховуємо й надалі разом працювати над розв’язанням відповідних питань і над прискоренням процедур.

Четвертий пункт переговорів сьогодні – це тема відбудови України та економічної стійкості нашої держави. Я поінформував пана тішока про основні напрями українського відновлення й трансформації. Для наших країн і компаній України та Ірландії точно є значний простір економічної взаємодії.

І пʼяте – звичайно, одне з ключових питань нині – це продовольча безпека. Ірландія підтримала Чорноморську зернову ініціативу та нашу гуманітарну ініціативу «Зерно з України», яка реально допомогла країнам Африки, що найбільш критично залежать від імпорту агропромислового продовольства. Маємо разом зробити все можливе, щоб глобальний продовольчий ринок залишився стабільним попри очевидні намагання Росії спровокувати нові кризи та використати як зброю голод і дестабілізацію. 

Світ точно сильніший, ніж російський агресор. І точно ми маємо разом з усіма у світі відновити нормальний глобальний порядок. Я вдячний Ірландії – керівництву та людям Ірландії – за допомогу».

Мої відео