Суми Інформ

Незаконно допитував, обшукував та арештовував громадян України – заочно підозрюється так званий слідчий «генпрокуратури днр»

Незаконно допитував, обшукував та арештовував громадян України – заочно підозрюється так званий слідчий «генпрокуратури днр»
374454 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокурорів Донецької обласної прокуратури громадянину України заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, після окупації м. Донецька представниками нзф «днр» місцевий поціновувач російської пропаганди вирішив добровільно приєднатись до лав так званої правоохоронної системи квазіреспубліки.
 
 
Отримавши від окупантів звання «юриста 1 класу», чоловік понад рік обіймав фейкову посаду старшого слідчого в особливо важливих справах «відділу розслідування злочинів проти миру і безпеки людства слідчого управління генеральної прокуратури днр».
 
Новоспечений «слідчий» розслідував кримінальні справи стосовно громадян України, спираючись на нікчемні закони квазіреспубліки. При цьому проводив незаконні затримання, арешти, допити містян, обшуки їх житла, а також підприємств, установ і організацій, які залишились на тимчасово окупованій території області.
 
Наразі підозрюваного оголошено у розшук.
 
Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Покарання за вказаний злочин - позбавлення волі на 15 років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео