Суми Інформ

Євген Янович поділився подробицями про дружбу зі Спартаком

Євген Янович поділився подробицями про дружбу зі Спартаком
376699 ПЕРЕГЛЯДІВ

Український актор та комік Євген Янович, який є другим засновником «Подкаст-терапії» поділився своїм відео на YouTube, в якому розповів про знайомство зі Спартак Субботою, а також поділився цікавими фактами про їхню дружбу.

Євген починає свою розповідь з того, як він 27 листопада 2021 року відвідав Львівську область, щоб взяти участь у семінарі «Цінності та суспільство». Там йому й вдалось познайомитись з один з учасників, а саме Спартаком Субботою. В анкеті Спартака було вказано, що він психіатр, психотерапевт, кандидат психологічних наук, керівник інституту когнітивного моделювання, а також був радником міністра охорони здоров‘я, що вразило Яновича.

За тиждень навчання Євген та Спартак стали приятелями. Яновичу подобалось слухати цікаві кейси про допомогу поліції з пошуку серійних вбивць, цитував стоїків та мав чорний гумор.

Після семінару вони почали постійно спілкуватись. Коли сталось повномасштабне вторгнення росії — завжди були на зв‘язку.

27 лютого 2022 року Спартак повідомив Євгена, що той служить у теробороні з хлопцями, з якими раніше служив в СБУ. Також Суббота сказав, що був учасником АТО. Це неабияк вразило Яновича, він відчував гордість за свого товариша.

Вони записали декілька прямих етерів, під час якого обговорили психологічні аспекти війни. Люди гарно відреагували на такий контент, тому після повернення Спартака до Києва вони вирішують записувати «Подкаст-терапія».

Через спільний проєкт хлопці сильно зблизились, а з розповідей Спартака Янович дізнався про службу в СБУ, колишню дружину, квартиру мами, що розбомбили в Ірпені, де згоріли всі документи та складне дитинство з «батьком-мудаком».

Вперше у середині вересня Янович зустрічається з критикою Спартака. Це був допис психолога Артема Осипяна, у якому пояснювалось, що не так з психотерапевтом Спартак Субботою. Це здалось дивним для Євгена, тому у розмові з третьою особою він агресивно захищав Спартака. За словами самого Субботи, коментувати публічно цю ситуацію не потрібно, оскільки це привернуло б увагу до ображеного колишнього друга.

Про їхню колишню близькість Євгену натякнула іронічна фраза «Спартак — масон», адже цей факт Спартак розповів Яновичу по секрету, як другу.

Прихильники «Подкаст-терапії» зростали, автори отримували тисячі позитивних повідомлень від різних людей. Частину прибутків від подкасту засновники віддавали Збройним Силам України.

Тим часом Артем Описян публікує ще один матеріал, який роздратував Яновича, тому що як він вважав, «людина тупо заздрить».

У січні 2023 року, під час туру до Яновича звернулась помічниця Спартака з проханням зіграти навипередки, оскільки проти Спартака готують інформаційний вкид. Так на каналі психотерапевта з‘явилось відео «Ще не так зі Спартаком Субботою».

У березні Суббота поставив питання Євгену, яке його шокувало: «Чи зв‘язувались з тобою якісь політичні сили?»

Все через те, що зі Спартаком зв‘язались якісь політичні сили та пропонували $200 тисяч, на що Спартак відмовив.

11 квітня вийшло розслідування Іллі Полудьоного, що спочатку здалось «вкидом» для Євгенія. Вони зустрілись того ж дня, де Спартак заявив, що буде судитись. Натомість відповідей на питання, які виникли після прочитання розслідування, Євген не отримав. Наприклад, не тільки банальні питання про освіту, а про роботу у ТОВ Спілці безпеки України чи довести, що справжнє ім‘я не Олександр, а Спартак.

З цього моменту актор зрозумів, що Спартак Суббота весь час обманював його, тому Євген ніколи більше не буде з ним співпрацювати, навіщо якщо Суббота виграє суд.

Теги: Спартак Суббота,розслідування,Євген Янович,український актор,Психотерапевт,розслідування Спартака,Ілля Полудьоний
Мої відео