Суми Інформ

Ексмер Рубіжного отримав нову підозру за колаборацію з ворогом, також підозрюються ще троє ворожих поплічників

Ексмер Рубіжного отримав нову підозру за колаборацію з ворогом, також підозрюються ще троє ворожих поплічників
430235 ПЕРЕГЛЯДІВ

Керівник Луганської обласної прокуратури на підставі нововиявлених фактів повідомив про нову підозру колишньому Рубіжанському міському голові.

Також за процесуального керівництва органів прокуратури Луганщини повідомлено про підозру ще трьом поплічникам ворога.

Усім особам інкриміновано добровільне обрання до незаконного органу влади, створеного на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, мешканці Луганської області, які при українській владі керували містами та очолювали державні органи, після повномасштабного вторгнення рф перейшли на бік ворога.

Серед підозрюваних ‒ ексміський голова Рубіжного, який фактично самоусунувшись від виконання своїх повноважень, добровільно обійняв аналогічну посаду вже при окупантах навесні 2022 року.

А за результатами вересневих виборів 2023 року його було обрано «головою муніципального утворення міський округ місто Рубіжне лнр».

Нагадаємо, що в травні минулого року псевдопосадовця було засуджено за колабораційну діяльність (ч. 1, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Троє інших фігурантів, отримавши переважну більшість голосів на виборах, отримали керівні посади в незаконних органах влади у захоплених населених пунктах регіону.

Одна стала «головою Новоайдарського муніципального округу лнр», інша ‒ очолила «раду Станично-Луганського муніципального округу лнр», останній ‒ обійняв посаду «заступника голови адміністрації міста Первомайськ лнр».

Усі підозрювані підтримують агресію росії, на постійній основі беруть участь у заходах на її підтримку, проводять зустрічі з посадовцями рф, підписують юридично нікчемні «документи».

Так, вони сприяють інтеграції окупованого регіону до рф.

Наразі особи оголошені в розшук.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Мої відео